Tim bilding, odnosno izgradnja tima, je važan segment poslovanja koji može značajno uticati na produktivnost i uspeh vaše kompanije. Kako biste podstakli motivaciju, saradnju i timski duh među zaposlenima, važno je da povremeno organizujete timski rad van uobičajenog radnog prostora. Jedan od najboljih načina da to postignete jeste kroz timske aktivnosti na prirodnim lokalitetima.

Stres i pritisak modernog poslovanja često mogu negativno uticati na raspoloženje i produktivnost zaposlenih. Zbog toga je važno da prepoznate potrebe svakog člana tima i da se potrudite da stvorite okruženje u kojem će se osećati podržano i motivisano. Istraživanja su pokazala da se ljudi najbolje opuštaju u prirodnom okruženju, koje im pruža priliku za nove izazove.

Ideja tim bildinga je da pruži zaposlenima priliku da se bolje upoznaju, da se oslobode stresa, da se motivišu za rad i da unaprede svoje veštine saradnje. Ovaj vid aktivnosti takođe pokazuje vašim zaposlenima da im je stalo do njih, što može dodatno povećati njihovu lojalnost i posvećenost kompaniji.

Neki od razloga za organizovanje tim buildinga uključuju želju da nagradite zaposlene, upoznavanje novih članova tima, motivisanje postojećih članova, utvrđivanje individualnih vrednosti članova, definisanje zajedničkih ciljeva i zabava. Tim bilding može trajati od nekoliko sati do nekoliko dana, u zavisnosti od potreba i mogućnosti kompanije.

Kada je reč o team building-u, važno je imati na umu da ovaj vid aktivnosti ne bi trebalo da se svodi na prekomerno konzumiranje alkohola. Dok je tradicionalno poznato da se većina team building događaja završava u restoranu ili baru, važno je pružiti zaposlenima konstruktivno i korisno iskustvo koje će ih povezati i unaprediti njihov radni odnos.

Ukoliko želite da podstaknete saradnju, motivaciju i pozitivnu atmosferu među zaposlenima, tim bilding je pravo rešenje. Neka ova aktivnost postane redovan deo vaše strategije razvoja tima i poslovanja u celini. Vaši zaposleni će biti zahvalni na prilici da se opuste, steknu nova iskustva i ojačaju svoje timsko jedinstvo.